САБДЖИ

(за ~2 кг. / ~8 порции)

Продукти за основната част

Продукт Количество
Моркови 250 грама
Тиквички 400 грама
Картофи 400 грама
Целина 200 грама
Лук 100 грама
Масло 100 грама

Подправки

Продукт Количество
Куркума 10 грама
Джинджифил 5 грама
Кимьон 5 грама
Черен пипер (смлян) 5 грама
Червен пипер 5 грама
Лют червен пипер 5 грама
Сол 5-15 грама
Захар 2-5 грама

Продукти за заливката

Продукт Количество
Яйца (средни) 3 броя
Брашно 50 грама
Сода бикарбонат 1-2 грама
Кисело мляко 50 грама
Прясно мляко 100 милилитра
Сирене "Гауда 100 грама

Приготовление

1. Нарязвате всичките зеленчуци на пръчици (на най-едрата приставка на ренде Börner)

2. Разбърквате всичките подправки в купа

3. Запържвате зеленчуците с подправките в маслото за 5-10 минути в дълбока разлата тава

4. Добавяте 200 милилитра вода и варите още 10 минути

5. Печете във фурна (горно-долно) на 225 градуса за 10 минути

6. Разбивате яйцата, брашното, млякото и сиренето "Гауда" в купа. Добавяте содата и разливате получената смес равномерно върху печащото се ястие. Печете още 5-10 минути, до зачервяване на заливката