САБДЖИ
(за ~2 кг. / ~8 порции)
Продукти за основната част
Продукт | Количество |
---|---|
Моркови | 250 грама |
Тиквички | 400 грама |
Картофи | 400 грама |
Целина | 200 грама |
Лук | 100 грама |
Масло | 100 грама |
Подправки
Продукт | Количество |
---|---|
Куркума | 10 грама |
Джинджифил | 5 грама |
Кимьон | 5 грама |
Черен пипер (смлян) | 5 грама |
Червен пипер | 5 грама |
Лют червен пипер | 5 грама |
Сол | 5-15 грама |
Захар | 2-5 грама |
Продукти за заливката
Продукт | Количество |
---|---|
Яйца (средни) | 3 броя |
Брашно | 50 грама |
Сода бикарбонат | 1-2 грама |
Кисело мляко | 50 грама |
Прясно мляко | 100 милилитра |
Сирене "Гауда | 100 грама |
Приготовление
1. Нарязвате всичките зеленчуци на пръчици (на най-едрата приставка на ренде Börner)
2. Разбърквате всичките подправки в купа
3. Запържвате зеленчуците с подправките в маслото за 5-10 минути в дълбока разлата тава
4. Добавяте 200 милилитра вода и варите още 10 минути
5. Печете във фурна (горно-долно) на 225 градуса за 10 минути
6. Разбивате яйцата, брашното, млякото и сиренето "Гауда" в купа. Добавяте содата и разливате получената смес равномерно върху печащото се ястие. Печете още 5-10 минути, до зачервяване на заливката