МУСАКА
(за ~2,5 кг. / ~8-10 порции)
Продукти за основната част
Продукт | Количество |
---|---|
Моркови | 100 грама |
Лук | 150 грама |
Картофи | 1200 грама |
Домати | 250 грама |
Кайма (?) | 500 грама |
Масло | 100 грама |
Подправки
Продукт | Количество |
---|---|
Чубрица | 10-20 грама |
Сол | 5-20 грама |
Захар | 2-5 грама |
? |
Продукти за заливката
Продукт | Количество |
---|---|
Яйца (средни) | 3 броя |
Брашно | 50 грама |
Сода бикарбонат | 1-2 грама |
Кисело мляко | 50 грама |
Прясно мляко | 100 милилитра |
Приготовление
1. Нарязвате всичките зеленчуци на малки кубчета
2. Разбърквате всичките подправки в купа
3. Запържвате зеленчуците с подправките в маслото за 5-10 минути в дълбока разлата тава
4. Добавяте 300 милилитра вода и варите още 10 минути
5. Добавяте каймата, разбърквате хубаво и печете във фурна (горно-долно) на 225 градуса за ?? минути
6. Разбивате яйцата, брашното и млякото в купа. Добавяте содата и разливате получената смес равномерно върху печащото се ястие. Печете още 5-10 минути, до зачервяване на заливката