МУСАКА

(за ~2,5 кг. / ~8-10 порции)

Продукти за основната част

Продукт Количество
Моркови 100 грама
Лук 150 грама
Картофи 1200 грама
Домати 250 грама
Кайма (?) 500 грама
Масло 100 грама

Подправки

Продукт Количество
Чубрица 10-20 грама
Сол 5-20 грама
Захар 2-5 грама
?  

Продукти за заливката

Продукт Количество
Яйца (средни) 3 броя
Брашно 50 грама
Сода бикарбонат 1-2 грама
Кисело мляко 50 грама
Прясно мляко 100 милилитра

Приготовление

1. Нарязвате всичките зеленчуци на малки кубчета

2. Разбърквате всичките подправки в купа

3. Запържвате зеленчуците с подправките в маслото за 5-10 минути в дълбока разлата тава

4. Добавяте 300 милилитра вода и варите още 10 минути

5. Добавяте каймата, разбърквате хубаво и печете във фурна (горно-долно) на 225 градуса за ?? минути

6. Разбивате яйцата, брашното и млякото в купа. Добавяте содата и разливате получената смес равномерно върху печащото се ястие. Печете още 5-10 минути, до зачервяване на заливката