Наложи ми се да си потърся резервна част за хладилник Dometic, който купих през 2013-та година от фирма Рея МП. Резервната част е кутийка за ледчета с размери 6 на 8 на 20 сантиметра, изработена е от боядисан в бяло метал и има пластмасов капак. Когато купувах хладилника, цената му в Рея МП беше 850 лева. В същия този момент, цената в eBay Англия беше 600 лева - 250 лева по-ниска. Та звънях на 25-06-2015 г. на въпросната фирма, от където женски глас ми обеща да провери дали разполагат с подобно устройство и колко струва то, след което щяла да ми се обади, за да ми каже резултати. Звъняла е, докато съм си бил изключил телефона, та обаждам се аз днес (26-06-2015 г.) и питам какво се случва. Отговорът беше, че цената била висока за артикула, който искам. Казах - добре, колко е цената? Отговор - 329 лева!!! Естествено, на мен не ми се повярва, как нешо, което мога да си поръчам на 100 места в България и ще ми го изработят по поръчка за под 100 лева, струва 330 лева?! Реших да поразгледам из интернет, въпреки че подобен род аксесоари са трудни за откриване. Така или иначе след няма и половин час търсене, попаднах на търсената от мен кутийка за лед в американския eBay. Цена - 15$ плюс още десетина долара за доставка, налични няколко бройки!!! Звъннах във фирма Рея МП, за да им съобщя какво съм установил и да ги попитам дали си мислят, че работят с балъци, вместо с клиенти. Жената от там ми каза: "Не ми давайте определения, ами ходете си я купувайте от където искате тая част." Желанието на някои хора да си плащат наема чрез всеки артикул, който продадат е абсурдно. Продажбата на елементарни евтини резервни части на десеторно завишени цени е абсурдно. И после се чудят защо целия Европейски съюз гледат на българите като на някакви въшки и бълхи, и ни се присмиват, а на Гърция отпускат заеми до безкрайност...

Днес, 29.06.2015 г., след кратък разговор по електронната поща с официален сервиз на марката Dometic в Англия, официалната цена за кутийката за лед е 13,30 британски лири.

Моята препоръка е - никога не си купувайте нищо от тия мошеници - не си заслужава! Всичко, което продават Рея МП го има е eBay Англия и е с над 25% по-евтино, като доставката от Англия до България понякога дори е безплатна, а дори да не е безплатна - има доста фирми, които доставят за 2-2,50 лева на килограм от там и крайната цена пак излиза с над 20% по-ниска.

Моето пожелание към вас, мошеници е - дано ви изсъхне всичко без прането и с всички пари от завишените ви цени да си купувате свещи за умрелите си роднини.